Over ons

Dijk & Duin NV is een projectontwikkelaar en immobiliënbeheerder
gevestigd in Herentals (Kempen, provincie Antwerpen), en houdt zich
bezig met het beheer en de ontwikkeling van vastgoed in Herentals.
Dijk & Duin staat garant voor een correcte en kwalitatieve afwerking.

Familiebedrijf

Dijk & Duin is een familiebedrijf, van de familie Van Dyck - Van Deun (hence de naam Dijk & Duin), en werd opgericht eind jaren '90 om de aandelen van VERMAT NV in te parkeren. Per januari 2013 is Dijk & Duin beheer nv gefuseerd met immo Desem NV en werd de firma omgebouwd tot immobiliënbeheerder. Voor de projectontwikkeling is nu Dijk & Duin construct bvba opgericht, en met de bouw van 3 residenties (in 2 fases) te Herentals staat alvast het eerste grote project in de startblokken.


Veel ervaring

Aan het hoofd van Dijk & Duin staat Filip Van Dyck, voormalig bedrijfsleider van de succesvolle ramen- en deurenproducent VERMAT. Op 1 januari 2012 verkocht hij z'n bedrijf om zich meer te kunnen toeleggen op z'n hobby: immobiliënbeheer en projectontwikkeling. Dit betekent allerminst dat het hem zou ontbreken aan ervaring. Als ingenieur bouwkunde, en vanuit z'n functie bij VERMAT, heeft hij al meer dan 40 jaar ervaring in de bouwsector, en hielp hij oa mee aan de bouw en renovatie van tal van grote projecten over heel Vlaanderen, zoals daar zijn Sint-Maartensdal (Leuven), Gasthuisberg Rega Verpleegsterschool (Leuven), UIA Kipdorp (Antwerpen), Modelwijk (Laken), Grimaldi (Antwerpen), ZBL Zwembadsite (Leuven), VDAB Hoofdkantoor (Brussel), Residentie De Mutsaert (Antwerpen), Bremdael (Herentals), Zwembad Netepark (Herentals)...


Groene ingesteldheid

Groen is voor velen een hol modewoord, maar niet zo voor Dijk & Duin. De appartementen gebouwd door Dijk & Duin voldoen aan de energieneutrale bouwnorm (beter dan B.E.N. én beter dan passief-norm) dankzij 100% hernieuwbare energie: het maakt ons project een voorbeeldproject, uniek voor appartementen in België. Met een minimale meerkost kan op die manier een grote besparing op lange termijn gerealiseerd worden, die de meerkost vele malen terugbetaalt. Op privé-vlak trekt Filip Van Dyck die groene ingesteldheid ook door, zo bewijst oa de aanschaf van z'n elektrische wagen van het merk Tesla. U ziet dus, "groen" is hier geen loos begrip.
#